22/9/12

Catalunya pot declarar el Nou Estat Europeu


El Sr. Rajoy va dir que havía jurat complir i fer complir la Constitució i altres lleis. La Constitució Espanyola en el seu article 157 disposa: "L'Estat s'organitza territorialment en municipis, en províncies i en les Comunitats Autònomes que es constitueixin. Totes aquestes entitats gaudeixen d'autonomia per a la gestió dels seus respectius interessos".
L'article 96 de la Constitució Espanyola diu: "Els tractats internacionals vàlidament celebrats una vegada publicats oficialment a Espanya, formaran part de l'ordenament intern. Les seves disposicions només podran ser derogades, modificades o suspeses en la forma prevista en els propis tractats o d'acord amb les normes generals del dret internacional". 
Espanya forma part de les Nacions Unides (ONU) i del Tribunal de l'ONU que ha autoritzat la independència de Kosovo (2008) perquè no hi ha cap disposició de Dret Internacional que prohibeixi a qualsevol Comunitat i menys Nació -com Catalunya- declarar i constituir-se en Estat independent. "El que no està prohibit, està premés" des dels temps del Dret Romà.
CONCLUSIÓ: Catalunya pot declarar i establir el seu Estat independent i el Sr Rajoy haurà d'acatar el seu jurament de complir i fer complir la Constitució i les lleis.

Jordi Grau Gratacòs - Barcelona